Leden van de ouderraad

De Ouderraad bestaat uit ouders van kinderen van zowel de Jenaplan- als de HB afdeling. Heeft u vragen of ideeën over de school? De Ouderraad kan u op weg helpen. Spreek de leden van de Ouderraad gerust aan op het schoolplein. Ze helpen u graag verder. De Ouderraad organiseert diverse activiteiten, om dit goed te kunnen doen zijn deze activiteiten onderverdeeld in diverse commissies. Naast de verschillende commissies, beschikt de OR ook over vaste teams.

De leden namens de ouders zijn:

En de leden namens het schoolteam:

Vaste Teams in de OR

Naast de verschillende commissies, beschikt de OR ook over ‘vaste teams’. Hieronder vindt u een beknopte taakomschrijving

Verkeersouder

Onze school heeft het Drents Verkeersveiligheid Label (DvL). Dit is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Dankzij het DVL kan de school gebruik maken van voorzieningen zoals toneelstukken voor de kinderen of gordelcontroles bij de school. Als verkeersouder heeft u hierin een coördinerende taak.

In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld:

  • Regionale en/of plaatselijke bijeenkomsten per kwartaal bijwonen van Veilig Verkeer Nederland samen met verkeersouders van (regionale/plaatselijke) basisscholen.
  • Jaarlijkse bijeenkomsten over de verkeerveiligheid rondom school en in de wijk samen met de wijkagent, parkeerwachten, gemeente en verkeersouders van alle basisscholen in Kloosterveen.
  • In het voorjaar organiseren van activiteiten in de verkeersweken oa:
    o       Organiseren van fietskeuringen i.s.m. vrijwilligers VVN
    o       Fietsvaardigheidsoefeningen
    o       Assisteert bij de praktische uitvoering van verkeerslessen op school

Wilt u meer informatie of wilt u ons verkeersteam komen versterken? Meld u dan aan via emailadres: verkeersouders@orkloostertuin.nl

Verkeersouders: Claudia Sapia en Carla Ekelmans.

Avondvierdaagse

De wandelvereniging De Zwaluwen organiseert ieder jaar de avondvierdaagse in Assen. Hier doen wij als school aan mee. De commissie die het organiseert is een op zichzelf staande commissie. Tussen de commissie en de ouderraad is overleg en ook de financiële kant loopt via de ouderraad.

Leden van de avondvierdaagse-commissie:
Marcel van Egmond
Bert Speelman
Helma van Oudheusden
Renate en Erik-Berndt Scheper
Natascha Tunyluhulima
Gerda Komdeur
Barbara Smit

De avondvierdaagse-commissie krijgt ondersteuning van de OR leden:
Helma van Oudheusden
Frans Schadenberg
Jolein van den Brink
Brenda Oosterhof

Vanuit het bestuur van de ouderraad zijn er ook aanspreekpunten voor de avondvierdaagse:
Peter Louwerse ( Voorzitter OR)
Monique de Jong ( Penningmeester OR)