Wat we doen

De Ouderraad organiseert diverse activiteiten. Om dit goed te kunnen doen, zijn deze activiteiten onderverdeeld in diverse commissies. Onderstaand een overzicht van al onze commissies:

Dag van de Leerkracht
Op 5 oktober is het de Dag van de Leerkracht waarbij wij onze leerkrachten op één of andere manier in het zonnetje zetten.

Contactpersoon van de ouderraad is Helma van Oudheusden.

Sinterklaasviering
Het organiseren van de Sinterklaasviering in samenwerking met het schoolteam.

Contactpersoon van de ouderraad is Sandra Jansen, sinterklaas@orkloostertuin.nl.

Kerstviering
Het organiseren van de kerstviering in samenwerking met het schoolteam.

Contactpersoon van de ouderraad is Anita Renting, kerst@orkloostertuin.nl.

Schoolfotograaf
Onze leerlingen en leerkrachten worden jaarlijks op de foto gezet. De Ouderraad is betrokken bij het reilen en zeilen rondom deze drie intensieve fotodagen.

Contactpersoon van de ouderraad is Janneke Knopper, fototeam@orkloostertuin.nl.

Paaslunch
Tijdens de Paaslunch is de Ouderraad aanwezig van 9.00-14.00. De leerlingen gaan in de klassen lunchen. Het organiseren van de Paaslunch is in samenwerking met het schoolteam.

Contactpersoon van de ouderraad is Gerdi Wemmenhove, pasen@orkloostertuin.nl.

Avondvierdaagse
De wandelvereniging De Zwaluwen organiseert ieder jaar de avondvierdaagse in Assen. Hier doen wij als school aan mee. De commissie die het organiseert is een op zichzelf staande commissie van de school. Tussen deze commissie en de ouderraad is overleg en ook de financiële kant loopt via de ouderraad.

Contactpersoon vanuit de ouderraad voor de avondvierdaagse commissie van de school is Helma van Oudheusden, a4d@orkloostertuin.nl.

Verkeerscommissie
Onze school heeft het Drents Verkeersveiligheid Label (DvL). Dit is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Dankzij het DVL kan de school gebruik maken van voorzieningen zoals toneelstukken voor de kinderen of gordelcontroles bij de school. Als verkeersouder heeft u hierin een coördinerende taak.

In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld:

  • Regionale en/of plaatselijke bijeenkomsten per kwartaal bijwonen van Veilig Verkeer Nederland samen met verkeersouders van (regionale/plaatselijke) basisscholen.
  • Jaarlijkse bijeenkomsten over de verkeerveiligheid rondom school en in de wijk samen met de wijkagent, parkeerwachten, gemeente en verkeersouders van alle basisscholen in Kloosterveen.
  • In het voorjaar organiseren van activiteiten in de verkeersweken oa:
    o       Organiseren van fietskeuringen i.s.m. vrijwilligers VVN
    o       Fietsvaardigheidsoefeningen
    o       Assisteert bij de praktische uitvoering van verkeerslessen op school

Wilt u meer informatie of wilt u ons verkeersteam komen versterken? Meld u dan aan via emailadres: verkeersouders@orkloostertuin.nl.

Contactpersoon van de ouderraad zijn Gideon Huisjes en Frans Schadenberg.

Activiteiten groep acht
Er zijn verschillende activiteiten in het laatste schooljaar voor onze groep acht leerlingen. In samenwerking met de leerkrachten, stamgroep- en klassenouders helpen wij ook bij deze activiteiten.

Contactpersoon van de ouderraad is Helma van Oudheusden.

Sportkleding
Kinderen van de school doen mee aan sport- en spelevenementen. Mocht uw kind deelnemen aan een toernooi waarbij De Kloostertuin wordt vertegenwoordigd is het natuurlijk prachtig als de kinderen in schooltenue ten tonele verschijnen. Zowel sportkleding als katoenen shirtjes voor bijvoorbeeld een hockey-, voetbal- en/of schaaktoernooi kunt u twee weken van tevoren aanvragen via kleding@orkloostertuin.nl.

Contactpersoon van de ouderraad is Alie Klaassen, kleding@orkloostertuin.nl.

Luizenpluizen
De eerste week na een schoolvakantie worden alle kinderen op school gecontroleerd op luizen. Vanuit elke klas worden er ouders gevraagd dit elke keer te doen.

Contactpersoon van de ouderraad is Alie Klaassen,  kriebelteam@orkloostertuin.nl.

We verwelkomen uw hulp!

Heeft u tijd om de commissie te ondersteunen bij het organiseren van één of meer van de bovenstaande activiteiten, meld u dan aan via onderstaande button.

Aanmelden